Het verhaal achter Frites à l’Heure in Kortrijk

Frites à l’Heure

Genieten in hartje Kortrijk

Bistro & Frituur

In restaurant Frites à l’Heure is het gezellig tafelen. Het pand – ooit een klooster, een kraamafdeling en de woning van Guido Gezelle – dateert uit de 18de eeuw en heeft een beschermde gevel.  Binnen vind je een stijlvolle inrichting in de Franse sfeer.

Ons historisch pand bevindt zich op 100 meter van de markt van Kortrijk. Met de combinatie van de frituur en de bistro, kiezen we bewust voor een uniek concept.

Gezellig restaurant in Kortrijk: Frites à l'Heure
Bram & Gregory, zaakvoerders van Frites à l'Heure in Kortrijk
Team Frites à l’Heure

Bram en Gregory

Jaren geleden werden Bram en Gregory al gebeten door de horeca-microbe. Tijdens de lockdownperiode groeide het idee om iets doen met lekker eten en genieten in de stad waar ze zo graag wonen. Ze werden beide verliefd op het pand uit de 18de eeuw en begonnen te brainstormen. Frieten, bistro, restaurant, gezelligheid, … De puzzelstukjes vielen in elkaar.

Bram heeft een voorliefde voor interieur, design en een pakje friet. Gregory is al van jongs af gepassioneerd door de horeca. De perfecte combinatie om samen Frites à l’Heure op te starten. Met ‘Kuro Neko’, een kattencafé, was er voorheen al een horecazaak in het pand gevestigd. De ruimte werd verbouwd en ingericht zodat er vooraan een frituur is en achteraan een gezellige bistro.

Op deze manier creëerden ze een concept waar iedereen kan genieten. Of het nu gaat om een snelle hap of ter plaatse uitgebreid dineren.

fritesalheure

Logo Frites à l'Heure Kortrijk - Frituur - Bistro - Take-away

Bistro / Frituur / Take-Away

O.L.-Vrouwestraat 20
8500 Kortrijk
info@fritesalheure.be

Openingsuren:

Di – Do: 17.20 – 22.20
Vr: 17.20 – 23.00
Zat – Zon: 12.00 – 14.00 & 17.20 – 22.20